Κέντρο Νοηματικής Γλώσσας "Έκφραση"

Εθνικής Αμύνης 40, 54621, Θεσσαλονίκη (χάρτης)
Τηλ.: 2315319150, 2315319150
Ιστοσελίδα: www.kengekfrasi.gr
Ακολούθησε την επιχείρηση στο
Περιγραφή

Το κέντρο νοηματικής γλώσσας «ΕΚΦΡΑΣΗ» ιδρύθηκε το 2011 από τον Γεώργιο Ανδρούδη, δάσκαλο με πολύχρονη εμπειρία και αγάπη για την Ε.Ν.Γ., με στόχο την διάδοση της νοηματικής γλώσσας και την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των κωφών-βαρήκοων ατόμων και των ακουόντων.

Σήμερα, η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα θεωρείται απαραίτητο προσόν για το διορισμό εκπαιδευτικών στα Σχολεία Κωφών, καθώς από το 2000, η Ε.Ν.Γ. έχει καθιερωθεί ως επίσημη γλώσσα των Κωφών και Βαρήκοων στην εκπαίδευση με τον Νόμο 2817/2000. Αυτό καθιστά αναγκαία την εκμάθηση της Ε.Ν.Γ. προκειμένου να μπορούν όσοι το επιθυμούν να διδάξουν σε αυτά τα σχολεία.
Η εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας πραγματοποιείται σε 4 επίπεδα (Α’, Β΄,Γ΄, Δ΄), με δυο τρόπους:

α) με κανονικό ρυθμό, 2 ημέρες την εβδομάδα από 2 ώρες και συνολική διάρκεια 8 μήνες (Νοέμβριο έως Ιούνιο, Μάρτιο έως Οκτώβριο).
β) με εντατικό ρυθμό, 3 ημέρες την εβδομάδα από 3 ώρες και διάρκεια 3-4 μήνες το κάθε επίπεδο (Νοέμβριο έως Μάρτιο, Μάρτιο έως Ιούνιο, Ιούλιο έως Οκτώβριο).

Ο ελάχιστος χρόνος φοίτησης είναι δύο χρόνια με συνδυασμό κανονικών και εντατικών παρακολουθήσεων.
Με την ολοκλήρωση κάθε επιπέδου χορηγείται βεβαίωση στην οποία πιστοποιείται η παρακολούθηση των 120 ωρών διδασκαλίας Ε.Ν.Γ που απαιτούνται για κάθε επίπεδο. Με το τέλος των τεσσάρων επιπέδων ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την βεβαίωση της «ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ», που διεξάγει η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.).

Όσοι μαθητές έχουν αποκτήσει την επάρκεια της Ε.Ν.Γ. και επιθυμούν να προχωρήσουν σε ανώτερο επίπεδο υπάρχει το επίπεδο διερμηνείας, το οποίο διαρκεί δυο χρόνια. Με τη συμπλήρωσή τους, οι μαθητές αποκτούν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις διερμηνέων Ε.Ν.Γ. που διοργανώνονται από τον Σύλλογο Διερμηνέων Ε.Ν.Γ.. Στο κάθε επίπεδο οι μαθητές διδάσκονται συγκεκριμένες ενότητες και εξασκούνται σε αυτές με τελικό σκοπό την εμπέδωση και την βελτίωση της απόδοσής τους.

Εν συντομία θα σας παρουσιάσουμε τη βασική ύλη κάθε επιπέδου: Α’ επίπεδο: Απόκτηση βασικών δεξιοτήτων χρήσης της Ε.Ν.Γ. όπως εκμάθηση απλών εννοιών, ρημάτων, χαιρετισμών, λέξεων καθημερινότητας και περιγραφή χώρων. Βαρύτητα σε δομή και ταξινομητές.

Β’ επίπεδο: Περιγραφή χώρων και προσώπων, τοποθεσίες, μαθήματα έκφρασης και εκπαίδευση για τη ζωή και τη δράση της κοινότητας και της κουλτούρας των Κωφών.

Γ’ επίπεδο: Απόδοση κειμένων σε Ε.Ν.Γ. και πλούσια περιγραφή εικόνων με βαρύτητα στους ιδιωματισμούς, κατανόηση βιντεοιστοριών.

Δ’ επίπεδο: Συνέχεια ύλης του Γ’ επιπέδου με εμβάθυνση στην γλώσσα και στα ιδιαίτερα στοιχεία της Ε.Ν.Γ.

Το Κ.Ε.Ν.Γ. Έκφραση είναι αναγνωρισμένο κέντρο από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

Περιοχές
Νομός Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Κέντρο Θεσσαλονίκης
Προϊόντα - Υπηρεσίες
Κέντρο Νοηματικής Γλώσσας
Γράψε την Κριτική σου
Πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να
γράψετε μια κριτική. Είσοδος