Νικόλαος Βάρναλης - Ελαστικά-Αμορτισέρ-Ευθυγράμμιση

Αγνώστου Στρατιώτου 20, Πολίχνη, 56533, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα (χάρτης)
Τηλ.: 2310669188
Περιγραφή

Ευθυγράμμιση
Ευθυγράμμιση είναι η γωνία την οποία σχηματίζει ο τροχός όταν κοιτάζουμε το όχημα ανφάς. Όταν αυτή η γωνία είναι πολύ μεγάλη, εμφανίζεται ανομοιόμορφη φθορά. Μιλάμε για θετική ευθυγράμμιση όταν το πάνω μέρος του τροχού είναι απομακρυσμένο σε σχέση με το όχημα. Υπερβολικά θετική ευθυγράμμιση φθείρει τα ελαστικά στις εξωτερικές πλευρές τους. Μιλάμε για αρνητική ευθυγράμμιση όταν το πάνω μέρος του τροχού κλίνει προς το εσωτερικό του οχήματος. Υπερβολικά αρνητική ευθυγράμμιση φθείρει τα ελαστικά στις εσωτερικές πλευρές τους.

Τι είναι τα αμορτισέρ και γιατί η σωστή λειτουργία τους είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των επιβατών και του αυτοκινήτου;
Τα αμορτισέρ είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει άμεσα – θετικά ή αρνητικά – την ασφάλεια του αυτοκινήτου και των επιβατών. Τα ελαστικά, το εμπρόσθιο σύστημα, το σύστημα διεύθυνσης είναι επίσης πολύ σημαντικά αλλά όλα τα παραπάνω εξαρτώνται άμεσα ως προς τη καλή λειτουργία από τα αμορτισέρ.
Η ελληνική τους ονομασία είναι αποσβεστήρες κραδασμών. Αυτή ακριβώς είναι και η δουλειά τους. Αποσβένουν ή αλλιώς απορροφούν τους κραδασμούς πού δημιουργούνται από τις ανωμαλίες του δρόμου όταν το αυτοκίνητο κινείται είτε σε ευθεία είτε σε στροφή. Αν δεν υπήρχαν αμορτισέρ στο αυτοκίνητο ή αν τα αμορτισέρ είναι φθαρμένα ή ακατάλληλα τότε σε κάθε λακκούβα, σαμαράκι ή στροφή το όχημα θα εκινείτο ανεξέλεγκτα εμπρός -πίσω / δεξιά -αριστερά. Τα αμορτισέρ λοιπόν απορροφούν – επιβραδύνουν – “καταστρέφουν ” αυτές τις κινήσεις – ταλαντώσεις και κρατούν το αυτοκίνητο στη πορεία του.

Περιοχές
Νομός Θεσσαλονίκης, Πολίχνη Θεσσαλονίκης
Προϊόντα - Υπηρεσίες
Βουλκανιζατέρ, Ζάντες, Αλλαγή Ελαστικών, Ζυγοστάθμιση, Ευθυγράμμιση
Γράψε την Κριτική σου
Πρέπει πρώτα να συνδεθείτε για να
γράψετε μια κριτική. Είσοδος